Skip to main content

MV Agusta Superveloce 98 Edizione Limitata

MV Agusta

MV Agusta lanceert vandaag een nieuwe Limited Edition, deze keer gaat het om de Superveloce 98 Edizione Limitata. Het cijfers 98 verwijst naar de cilinderinhoud van een 98cc MV motorblok uit 1943, het jaar waarin het Italiaanse merk werd opgericht.

Meest opvallend is de bordeauxrode kleurstelling van de Superveloce, die ook naar dat eerste model verwijst. Daarnaast zijn er natuurlijk een aantal andere designdetails, zoals een heel kleine Italiaanse vlag naast het ruitje en een gravure in de kroonplaat. Technisch is de 798 driecilinder verder gelijk aan die van de standaard neo-classic. Wel zijn er goudkleurige wielen en Brembo M4.30 Stylema remklauwen met een Brembo PR 16/19 radiale remcilinder

Bordeauxrode racekit

Door montage van de onderdelen uit de bordeauxrode box met accessoirekit, met daarin een duozadelcover, motorhoes, Arrow-uitlaat en race-ECU, wordt de motor sneller en luider, maar is hij officieel niet meer toegestaan op de openbare weg.

De SuperVeloce heeft een 798cc driecilinder met 147 pk voor een (droog)gewicht van 173 kg, wat daalt naar 165 kg met de racekit.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws