Skip to main content

Motorrijders verwaarlozen hun banden

Bridgestone heeft in België een onderzoek uitgevoerd naar de controle van motorbanden. Hieruit bleek naar eigen zeggen dat heel wat motorrijders de controle van hun banden verwaarlozen. In totaal werden 1.076 motorrijders onderzocht. Hiervan bleek 72.3% zijn banden onvoldoende of helemaal niet correct te onderhouden. Verder bleek 72.6 procent niet in orde te zijn. 54.9% van de motoren had te weinig bandendruk en bij 17.2% stonden de banden veel te hard. 15.6% had banden met een onvoldoende profieldiepte en bij 5.6% zorgde die profieldiepte voor ronduit gevaarlijk rijden. Het gaat hier dan nog maar om een steekproef, die het bandenmerk uitvoerde in samenwerking met de MAG, de Motorcycle Action Group.
Wanneer alle 400 000 motorfietsen die in ons land rondrijden, zouden worden gecontroleerd, is het resultaat wellicht nog zorgwekkender, zo stelt men. Uit de proef bleek dat zowel mannelijke als vrouwelijke motorrijders nonchalant zijn bij het controleren van hun banden. Ook worden zowel duurdere als goedkopere motoren even weinig gecontroleerd.

Opvallendste cijfers van de bandencontrole voor motoren die Bridgestone met MAG uitvoerde in 2010:
• Van de 1076 geteste motors was 72,6 % niet in orde
• 54,9% van de motors had te weinig druk op de banden, 17,2% had te véél druk
• Bij 15,6% was de profieldiepte niet in orde, bij 5,6% was die ronduit gevaarlijk
• Er was geen duidelijk verschil tussen de motormerken of bandenmerken onderling noch tussen mannelijke of vrouwelijke motorrijders

Bron: Bandenportaal

Bridgestone_BT002

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws