Skip to main content

MotoGP: Bagnaia wint, Bendsneyder P12 en Veijer P4

Met bijna 103.000 bezoekers op de tribunes gaat de MotoGP van Indonesië van start. Marini staat op pole position met naast hem Viñales en op P3 Espargaro. Martin komt vanaf P6 als eerste de bocht in. Viñales zit achter hem en daarachter Quartararo. Marini stuurt naar binnen maar komt een KTM tegen en gaat onderuit maar hij kan zijn weg wel vervolgen. Dat was niet het geval voor Pol Espargaro, die vroeg te veel van zijn voorkant en gaat onderuit. Voor het Honda fabrieksteam was het een slecht weekeind, zowel Marquez als Mir gaan onderuit en krijgen een DNF achter hun naam staan. Pecco Bagnaia zit halverwege de race op P3 en heeft zo’4 seconden achterstand op de leider van het veld en leider van het klassement om het kampioenschap Jorge Martin. Het gat tussen Bagnaia en Viñales slinkt en Jorge Martin lijkt oppermachtig. Martin maakt op een gegeven moment een fout waardoor hij onderuit gaat, de schade is niet erg groot maar groot genoeg om niet door te kunnen.

Viñales heeft de leiding in handen en kan nog even uit de klauwen blijven van Bagnaia maar met nog 8 ronden te gaan moet hij zijn meerdere erkennen in de Ducati. Quartararo heeft in de laatste fase van de race aansluiting gevonden bij Viñales maar de Fransman krijgt geen ruimte om erlangs te gaan. Voor het ingaan van de laatste bocht lijkt het er op dat Bagnaia ergens een foutje heeft gemaakt, zijn achtervolgers sluiten aan maar Bagnaia kan de eerste plek vasthouden en hij wint voor Viñales en Quartararo.

Moto2

Zonta van den Goorbergh startte vanaf en keurige P9 en Bo Bendsneyder vanaf P13. De Nederlanders komen goed van start maar voor Lopez en Surra is het een minder fraai begin van de race wat zij gaan in de eerste bocht onderuit. Zonta zakt gedurende de race terug in het veld en met nog 14 ronden te gaan gaat hij onderuit en hij kan niet verder. Bo Bendsneyder kan zich handhaven in de middenmoot. Hij komt als 12e over de finish en kan 4 punten bijschrijven. Acosta wint met overmacht de wedstrijd voor Canet en Aldeguer.

Moto3

Collin Veijer had een zeer goed weekeind en mocht starten vanaf P4. Tijdens de race heeft hij het tempo goed kunnen bijhouden en bleef hij in de kopgroep rijden. Bij de doorkomst voor de laatste ronde staat hij als 7e op het scherm maar hij kruipt naar voren. In de laatste sector lijkt het er op dat we de Staphorster op het podium gaan zien maar hij komt net te kort en pakt een knappe P4. Moreira wint de race voor Alonso en Muñoz.

Volgende race is komend weekend op het circuit van Philip Island.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws