Metzeler introduceert de Sportec M5 Interact

Met de nieuwe Sportec M5 Interact, opent de Duitse bandenfabrikant Metzeler een nieuw hoofdstuk in de motorbandenindustrie. De gepatenteerde Interact technologie garandeert een hoge mate van flexibiliteit. Een hoog siliconen-compound zorgt voor optimale grip onder droge omstandigheden en vertrouwen tijdens rijden onder natte omstandigheden. Deze combinatie maakt de band allround en uitermate geschikt voor zowel sportieve motoren als naked bikes. De innovatieve ‘5 zone tension technology’ Sportec M5 band bestaat uit vijf, zorgvuldig gedefinieerde, zones over het volledige loopvlak van de band met als doel onder alle rijomstandigheden maximale grip, stabiliteit en vertrouwen te genereren.

Metzeler_Sportec_M5_Interact

De Interact technologie betreft de optimale afstelling van de bandconstructie (staaldraadspanning in verhouding tot karkas), zonder hierbij de positieve eigenschappen van een band met verschillende rubbersamenstellingen negatief te beïnvloeden. Het resultaat van de Interact technologie is een 8% groter contactoppervlak tussen de band en het wegdek onder iedere hellingshoek. Het gepatenteerde en op de Griekse letter “Pi”(lees ‘pie’) -geïnspireerde profielpatroon van alle vijf afzonderlijke zones van de Sportec M5 Interact, is het resultaat van een omvangrijke serie tests. Onder droge omstandigheden moet de band voldoende stabiliteit leveren en onder natte omstandigheden wordt gestreefd naar maximale waterafvoer. Daarnaast moet de band ook zo lang mogelijk meegaan en dus niet te snel slijten. Het loopvlak ontwerp van de Sportec M5 Interact is geïnspireerd op de Griekse letter “Pi” en staat voor de perfecte cirkel. Om de beste verhouding tussen flexibiliteit, grip, handelbaarheid en slijtvastheid te verkrijgen, is gebruik gemaakt van een nieuwe techniek waarmee de aan het rubber toegevoegde siliconen gemengd worden.   

Metzeler_Sportec_M5

De Sportec M5 heeft een nieuwe visuele veiligheidsindicator die de berijder laat zien welke van de 5 zones tijdens het rijden contact met het wegdek hebben gemaakt. De indicatoren bevinden zich op de ‘schouder’ van de band onder een hoek van ongeveer 25°, 30°, 35°, 40° and 45° (afhankelijk van het gewicht van de motorfiets en de bandenspanning). De nieuwe Metzeler is verkrijgbaar vanaf 1 februari in de maten; voor – 120/70ZR17 en achter – 180/55ZR17, 190/50ZR17 en 190/55ZR17. De maten voor – 120/60ZR17 en achter – 160/60ZR17 volgen in april. De band is al gehomologeerd voor de meest voorkomende sportmotoren en naked bikes en zal langzaamaan zijn voorganger; de Sportec M3 vervangen. Meer informatie is beschikbaar op website www.metzelermoto.com.

Pi


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief