Skip to main content

Merknaam BSA komend weekend terug op nieuw model motorfiets

BSA zal komende zaterdag een nieuw model onthullen tijdens de Motorcycle Live Show in Birmingham (UK), waarmee het merk voor het eerst van zich laat horen sinds de overname van de merkrechten door het Indiase Mahindra. “Mahindra&Mahindra” kocht de rechten op de merknamen BSA en Jawa in 2016 in één koop en nam ook de Peugeot scooterdivisie over van de Franse autobouwer. Jawa kwam al eerder terug als concurrent voor Royal Enfield op de Aziatische markt, nu moet BSA in Europa terugkeren. 

Op de (door ons bewerkte) afbeelding blijkt het te gaan om een klassieke ogende motorfiets, die zeer waarschijnlijk op basis van een bestaand model uit de Mahindra-stal wordt gebouwd. Daarvoor heeft de Inidiase grootmacht meer dan genoeg motorfietsen in haar portfolio om als basis te gebruiken, al zijn dat over het algemeen wel lichte modellen. 

Anand Mahindra, de Indiase miljardair en voorzitter van het Mahindra Group-conglomeraat, gaf een jaar geleden al aan “de Britse motorindustrie nieuw leven in te blazen” met een plan om al in 2021 in de UK BSA motorfietsen te gaan bouwen. Het idee is volgens Mahindra om eerst motorfietsen met verbrandingsmotor te gaan bouwen, maar om daarna over te stappen op elektriciteit, zo meldde hij toen in een gesprek met de Britse krant The Guardian. 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws