Skip to main content

MAG roept op tot bijwonen proces afsluiting Lekdijk

Op maandag 3 december vindt de rechtszaak in Utrecht tegen de gemeente Lopik plaats i.v.m. de afgesloten Lekdijk. De MAG wil de rechtzaak niet ongemerkt voorbij laten gaan en roept motorrijders op om deze dag naar het gerechtsgebouw te komen (het liefst op de motor), om het standpunt van de MAG en KNMV kracht bij te zetten door simpelweg aanwezig te zijn.

Op dit moment lopen een aantal zaken rondom wegafsluitingen, waaronder de afsluiting van de Lekdijk in de gemeente Lopik. De MAG probeert daar samen met de KNMV al bijna 20 jaar met de wethouder en buurtbewoners tot een oplossing te komen die voor alle partijen aanvaardbaar is. Voor 2018 heeft de gemeente Lopik, onder druk van de omwonenden, desondanks besloten om per 1 maart de dijk in de weekenden af te sluiten voor alleen motorfietsen. De afsluiting betreft de periode van 1 maart tot en met 1 november. De MAG en de KNMV lieten het hier niet bij zitten en spanden een rechtzaak aan tegen het besluit van de gemeente Lopik die op 3 december in Utrecht plaats zal vinden. Het argument van de MAG is dat wegen niet zomaar, zonder goede onderbouwing, afgesloten kunnen worden voor een bepaalde doelgroep zoals de motorrijders. Motorrijders in het algemeen geven geen overlast, houden zich aan de regels en kunnen heel goed samen rijden op bijvoorbeeld dijken, zo is het standpunt van de MAG en KNMV.

Om de dag georganiseerd te laten verlopen wil de MAG wel graag weten wie naar Utrecht komt en vraagt daarom om voor woensdag 28 november op te geven met hoeveel personen en motoren je aanwezig zal zijn. Ook je mobiele telefoonnummer is van belang voor het geval de organisatie kort van tevoren nog wijzigingen moet doorgeven.

Opgeven kan via het mailadres: info@mag-nl.org

• Waar moet je zijn : Vrouwe Justitiaplein 1 in Utrecht.
• Tijdstip van samenkomst: De rechtszaak begint om 9 uur, dus half 9 verzamelen voor de deur.
• Verdere informatie zal via de website van de MAG en sociale media verspreid worden.

 

Bron: MAG

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws