Skip to main content

MAG Nederland stapt uit FEMA

De Nederlandse Motorrijders Actie Groep (MAG) is in 2020 uit de Europese Federation of European Motorcyclists Associations (FEMA) gestapt als gevolg van een “financiële herstructurering”, aldus een woordvoerder van MAG NL. Het bestaan van de FEMA in Brussel wordt betaald vanuit de lidmaatschappen van alle Europese organisaties zoals de MAG dat in Nederland was, maar dit is een flinke kostenpost voor die nationale organisaties. Deze bijdrage was voor de MAG blijkbaar niet meer op te brengen. FEMA houdt zich in Brussel vooral bezig met het behartigen van belangen van motorrijders. Hierbij wordt vooral gelet op veiligheid, maar ook op het verhinderen van beknottende regelgeving. Als zodanig is de FEMA een officiële lobbyist in de Europese politiek. 

Dat de Nederlandse MAG (er zijn diverse MAG’s in andere Europese landen) uit de FEMA stapt is opvallend, omdat ze juist sterk betrokken was bij de oprichting van de Europese belangenbehartiger. Daarbij zijn sleutelfiguren van de FEMA ook Nederlanders, die in een aantal gevallen vanuit de MAG-NL komen of daar sterke banden mee hebben. MAG België en MAG UK blijven wel lid van van de Europese koepel van belangenbehartigers. Overigens sluit de woordvoerder van MAG NL niet uit dat ze zich op een later tijdstip weer bij de FEMA aansluiten. 

Dolf Willigers, General Secretary laat Nieuwsmotor weten het vooral erg jammer te vinden en spreekt de hoop uit dat ze in de toekomst weer de mogelijkheid hebben lid te worden. Op onderstaande afbeelding zijn de huidige leden te zien, waarbij landen zonder vertegenwoordiging rood zijn gekleurd. 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws