Skip to main content

MAG en KNMV naar rechter om dijkafsluiting Lingewaard

De MAG en KNMV zijn samen naar de rechter gestapt omdat de gemeente Lingewaard niet tegemoet wilde komen aan de bezwaren die de MAG en KNMV gezamenlijk bij de gemeente hadden ingediend. De KNMV en MAG hadden eind 2016 bezwaar ingediend tegen de maatregel van de gemeente Lingewaard om op weekenden en feestdagen de dijkwegen in de gemeente voor motorrijders af te sluiten, maar de gemeente liet eind februari per post weten dat de bezwaren ongegrond waren verklaard. De MAG en de KNMV lieten het er niet bij zitten, zodat zij tijdens een vandaag gehouden zitting bij de rechtbank in Arnhem tegenover de gemeente Lingewaard kwamen te staan.

Het besluit tot dijkafsluiting is volgens KNMV en MAG genomen op basis van emoties en niet op gegronde redenen of degelijk onderzoek. MAG en KNMV zijn dan ook van mening dat de onderbouwing van het besluit van de gemeente niet correct is en substantieel bewijs van structurele overlast door motorrijders ontbreekt. Dat de dijkwegen door motorrijders onveilig worden gemaakt blijkt niet door tellingen en ongevalscijfers onderbouwd te zijn, zo gaf de gemeente toe. Sterker nog, de motorrijder is verantwoordelijk voor slechts 4 procent van alle voertuigbewegingen blijkt uit eerder onderzoeken. Burgemeester en wethouders waren in eerste instantie dan ook tegen afsluiting, maar veranderden hun standpunt na aandringen van de raad omdat bewoners in gesprekken aangaven vooral op zomerse dagen serieus overlast te ervaren van hardrijders en motorlawaai.

De KNMV en MAG gaven na afloop van de zitting aan een goed gevoel te hebben over de afloop. De rechter doet binnen 6 weken uitspraak.

Bron: KNMV, MAG

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws