Macron: geen 110 km/u maximumsnelheid in Frankrijk

De Franse president Emmanuel Macron heeft zojuist verklaard nu tegen een voorstel te zijn om in heel Frankrijk een maximumsnelheid van 110 kilometer per uur in te voeren, in plaats van de huidige 130 km/u. Het voorstel komt van de “Convention Citoyenne pour le climat”, een werkgroep van 150 personen die de regering adviseert op het gebied van milieuzaken. De werkgroep kwam met een hele serie voorstellen, waarvan Macron het overgrote deel acceptabel vond, maar de 110 km/u maatregel ging hem te ver, ook omdat er in Frankrijk veel politiek lading rondom de snelheidslimieten hangt. Macron spreekt dan ook over het “uitstellen” van de discussie. 

Macron maakte duidelijk dat het verlagen van de maximumsnelheid slecht is voor de meer afgelegen regio’s en gemeenschappen, die hierdoor moeilijker bereikbaar worden. Recent werd in Frankrijk al de maximumsnelheid op binnenwegen van 100 naar 80 km/u verlaagd, maar dit kostte Macron veel populariteit bij de Franse kiezers. Het ‘doordrukken’ van de maatregel was dan ook één van de hoofdredenen achter het aanhoudende protest van de “Gele Hesjes” protestbeweging. 

Recent toonde een onderzoek dan ook aan dat 70% van de Fransen tegen de 110 km/u maatregel was. Dit weerhield de Convention Citoyenne er niet van om het toch op haar eisenlijstje te zetten, voor nu dus zonder resultaat. Macron gaf daarbij wel aan niet per definitie tegen de snelheidsverlaging te zijn, maar volgens hem zal de daaropvolgende discussie de rest van de nieuwe milieumaatregelen overschaduwen. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief