KSR introduceert Brixton Crossfire 500 in Nederland

Importorganisatie KSR heeft met Brixton haar ‘eigen’ merk motorfietsen in Nederland geïntroduceerd, met de Crossfire 500 en 500X als eerste grotere modellen.Het tweecilinder motorblok heeft 486 cc en is goed voor 48 PK, waardoor het binnen de A2-rijbewijswetgeving past. De motorfiets weegt 180 kilo en is voorzien relatief dure componenten van J. Juan (remmen), Pirelli (banden), KYB (vering) en Bosch (ABS). Een Nederlandse prijs is nog niet bekend, maar in België kost de Brixton Corssfire € 5999,- en de X-versie € 6299,-, wat in Nederland geschatte prijzen van 6800 en 7200 euro zou moeten opleveren. Dat is niet weinig, maar KSR zegt dan ook dat Brixton niet bedoeld is als budgetmerk. 

Brixton 
De Crossfire heeft een urban-uiterlijk, wat wel heel erg sterk lijkt op dat van de moderne Husqvarna’s, zelfs inclusief zeer sterk op elkaar lijkende promofoto’s. In die lijn is de Crossfire qua uiterlijk de Vitpilen en de Crossfire X de Svartpilen.  Het complete aanbod van Brixton vertoont verder vooral veel overeenkomsten met dat van Mash; hip uitziende, veelal lichte motorfietsen, die in China worden geproduceerd. 

KSR Nederland
Het Oostenrijkse KSR is in de rest van Europa al sterk aanwezig, als importeur van een ruim aantal in China en India geproduceerde motormerken. Daarbij horen merken als Royal Enfield, Quadro (Qooder), Benelli, CF Moto en Niu (electrische scooters). Jaarlijks verkoopt het bedrijf naar eigen zeggen meer dan 60.000 voertuigen per jaar bij 2300 dealers en heeft het 170 werknemers in heel Europa. Naast ‘gewone’ import heeft KSR zelf als merkeigenaar ook Lambretta en Malagutti, onder welke merknamen nu ook in China scooters worden gebouwd, waar “eigen merk” KSR nog bijkomt, met daarnaast dus nu “eigen merk” Brixton. Al eerder werden er 125cc motoren onder de merknaam Brixton verkocht, maar dat ging in de voorkomende gevallen via bromfietsdealers. Nu wil KSR ook in Nederland de motormarkt op en daarvoor een netwerk van motordealers opbouwen, in Zoetermeer wordt daarom binnenkort een Nederlandse vestiging van KSR geopend. 

 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief