KPN/Telfort staakt doorgeven Motorsport.TV, petitie gestart

KPN stopt op 4 juli 2017 met het doorgeven van Motorsport.TV in het Pluspakket van haar televisienetwerken, waaronder ook de Telfort abonnees en XS4ALL vallen. Volgens een woordvoerder van KPN wegen de kosten niet op tegen het aantal kijkers, zo laten ze Nieuwsmotor weten: “De zenderpakketten die wij aanbieden komen tot stand door een combinatie van de wensen van onze klanten en de kosten voor KPN om de zenders door te geven. Zo proberen we altijd een zo divers mogelijk aanbod te bieden tegen een zo scherp mogelijke prijs. Wat betreft Motorsport.tv zien wij dat het aantal kijkers van deze zender in de afgelopen jaren steeds verder is gedaald en de vergoeding voor distributie van deze zender dus relatief steeds hoger wordt”. 

Het nieuws van KPN volgt op een soortgelijke situatie tussen sportzender Eurosport aan de ene kant en TV-providers CanalDigitaal en Delta aan de andere kant, waarbij Delta in Zeeland de sportzender al uit het pakket gooide terwijl CanalDigitaal hiermee dreigt. Dit is weer onderdeel van een groter verhaal, waarbij Eurosport-eigenaar Discovery in heel Europa een hogere vergoeding vraagt voor het uitzenden van haar zenderpakket, vermoedelijk als gevolg van de aankoop van de uitzendrechten van de Olympische Spelen. In Engeland leidde dit bijna tot het stoppen van doorgifte van Discovery/Eurosport op het zeer grote netwerk van Sky Televison, maar op het allerlaatste moment kwamen beide partijen er toch nog uit. Het lijkt er daardoor op dat aankondigingen van het stoppen van doorgifte een onderdeel van harde onderhandelingen zijn. Saillant details in de huidige onderhandelingen in Nederland is dan ook dat Delta en CanalDigitaal juist Motorsport.TV deels als vervanger van Eurosport opvoeren.

Motorsport.TV is overigens de opvolger van MotorsTV, waarbij het Amerikaanse Motorsport Network van Zak Brown eind 2016 de Franse motorsportzender overnam. HEt bedrijf zelf is het absoluut oneens met de gang van zaken, aldus een woordvoerder. “Uit alle reacties blijkt dat Motorsport.TV absoluut meerwaarde biedt voor een groot aantal kijkers, we snappen dan ook niet goed hoe KPN dat gemeten zou hebben. Vooral de uitzendingen van MXGP motorcross hebben veel fans, maar ook andere motorsporten komen volop aan bod, naast een groot aantal autosporten die ook populair zijn in Nederland. We hopen dan ook dat we er alsnog met KPN uit gaan komen”

Ondertussen is de motorsportzender een online petitie gestart om KPN te laten zien dat de zender wel degelijk goed bekeken wordt. Deze is te vinden op www.motorsporttv.nu 

 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief