Skip to main content

Kawasaki ZX-4RR  is Chromeburner Motorpodcast Motor van het Jaar 2023

In een speciale aflevering van de Chromeburner Motorpodcast is de Kawasaki Ninja ZX-4RR uitverkozen tot de Motor van het Jaar 2023. In de podcast-special werd de Kawasaki meerdere malen door een aantal luisteraars als winnaar voorgedragen, waarna de podcasters zich aansloten bij de keuze. Andere nominaties waren er voldoende, bijvoorbeeld voor de Suzuki GSX-S1000GX, BMW R1300GS en de KTM SuperDuke, maar consensus werd gevonden in de lichte Kawasaki viercilinder, die vooral heel veel toeren kan draaien.

Link: Luister de Chromeburner Motorpodcast Motor van het Jaar Special

Podcasters Joost Overzee, Arno Jaspers en Iwan van der Valk waren vooral onder de indruk van het door Kawasaki getoonde lef om met dit model te komen, waarbij emotie duidelijk vóór praktische inzetbaar kwam, zoals dat eigenlijk ook hoort bij motorrijden. Alle drie de podcasters reden met de ZX-4RR en hadden nog zat op- of aanmerkingen, maar uiteindelijk stal de kleine Ninja toch de harten van zowel de vakjury als het publiek.

“Superleuk”

“Natuurlijk, de Ninja 400 met paralleltwin van hetzelfde motormerk is veel breder qua inzetgebied, maar dan kom je wel in de enorme, grijze middenmoot van lichte motoren met steeds maar weer die paralleltwins terecht. Nee, dan de Ninja ZX-4RR met dat viercilinderblok, die gewoon superleuk voor het circuit is, dan meer dan 15.000 toeren draait en er ook nog eens lekker retrocool uitziet, dan heb je ballen.” – Chromeburner Motorpodcast Motor van het Jaar juryrapport

Om het lef van Kawasaki te belonen, kregen Henk Salomons en Frank Zoontjes van Kawasaki de allereerste Chromeburner Motorpodcast Motor van het Jaar-award uitgereikt. Niet alleen namens de makers van de podcast zelf, maar vooral ook namens de Nederlandse en Belgische motorrijders die elke twee weken massaal de Chromeburner Motorpodcast beluisteren.

Over de Chromeburner Motorpodcast

In november 2020 werd de eerste Motorpodcast opgenomen door Joost Overzee (Kicxstart), Iwan van der Valk (Nieuwsmotor, ZiggoSport) en Arno Jaspers (Maxxmoto.be). Na de nodige ups en downs was het de komst van Chromeburner, de internationaal opererende (web)winkel voor motorkleding en -toebehoren, die eind 2022 voor een turboboost zorgde onder Nederlandse en (opvallend veel!) Vlaamse luisteraars. Vanaf dat moment komt er om de week een nieuwe Chromeburner Motorpodcast online, waarna de luistercijfers explodeerden.

De Chromeburner Motorpodcast is op de grote podcastplatformen Spotify, Apple en Google te beluisteren en er is een vodcast op Youtube. Alle podcasten vindt u hier: htttps://nieuwsmotor.nl/nieuwsmotor/nieuws/podcasts/

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws