Kawasaki toont rijdende prototypes hybride- en elektrische motorfietsen

Voorafgaand aan de beroemde 8 Uur van Suzuka endurancerace, heeft Kawasaki onverwacht twee rijdende EV-prototypes aan het publiek op de tribunes laten zien. Eentje betrof een sportief ogend model met een hybride-aandrijving bestaande uit een gecombineerde elektrische- en brandstofmotor, de andere een lichte elektrische naked bike. 

De hybride Kawasaki is qua uiterlijk het meest gebaseerd op de Ninja ZX-25R, een licht sportief model dat in Europa niet wordt verkocht. Verschil is wel dat het hybride-prototype langer is om beide aandrijflijnen kwijt te kunnen. Ook krijgt de -zwaardere- elektrische versie twee schijfremmen aan de voorkant, waar de ZX-25R aan één genoeg heeft. Verder is de “HEV” technisch nogal behoudend, met een telescoopvoorvork, monoshock achtervering en basic swingarm. Aardig detail is dat de koplampen deels een groene gloed uitstralen. 

Het elektrische model past zo in de Z-serie van Kawasaki, hier is de Z250 of Z400 de basis qua uiterlijk en opbouw, inclusief eindaandrijving via een ketting. Ook hier weer een conventionele telescoopvoorvork en een behoudend uiterlijk, waar alleen de uitlaat aan lijkt te ontbreken. Verderis de motor wat breder dan de lichte Z-modellen. 

Met de presentatie van deze elektrische modellen, lijkt Kawasaki toch aan dit project voorrang te geven, waar eerst werd aangekondigd dat er vooral gekeken wordt naar waterstof als alternatief voor benzine. Wel wordt daarmee de belofte van drie elektrische modellen gestand gedaan, nadat het eerste model wat teleurstelde: het bleek te gaan om een elektrische loopfiets voor kleuters. 

Bron & foto’s: Young Machine

kawasaki electric Z Young Machine


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief