Skip to main content

Jaarlijkse Ride To Work Day maandag 18 juni

Op maandag 18 juni wordt er voor de 27ste keer de jaarlijkse ‘Ride to Work Day’ gehouden ter promotie van de motor en scooter als vervoermiddel. Jaarlijks geven wereldwijd meer dan een miljoen motorijders gehoor aan de oproep om op deze speciale dag met de motor naar het werk te gaan om de voordelen daarvan aan te tonen.

Het doel van de initiatiefnemers uit de Verenigde Staten en Europa is om erkenning van het grote publiek te krijgen voor de vele voordelen die het vervoer met een gemotoriseerde tweewieler biedt. Volgens de (non-profit) organisatie verbruiken motorfietsen en scooters minder grondstoffen per km dan de auto en nemen minder ruimte in op parkeerplaatsen en op wegen. Voor honderdduizenden forensen zijn motorfietsen en scooters dan ook een economische, efficiënte en maatschappelijk verantwoorde vorm van mobiliteit die energie bespaart, de files vermindert en een breed scala aan andere publieke voordelen oplevert. Net als de afgelopen jaren roept de organisatie ook dit jaar vooral stadsbestuurders op om dit evenement te ondersteunen door het beschikbaar stellen van gratis motor- en scooter parkeerplaatsen op gemeentelijk grond en betaalde parkeerplaatsen.

De Ride to Work-campagne wordt in Europa beheerd door de FEMA (Federatie van Europese motorrijdersverenigingen, waaronder de MAG), maar ook de wereldbond FIM ondersteunt dit wereldwijde evenement al jaren via haar nationaal aangesloten bonden (in Nederland de KNMV). In samenwerking met vele motor- en scooterclubs over de hele wereld roepen zij hun leden dan ook op om met hun favoriete tweewieler naar het werk te gaan en dat vooral op maandag 18 juni te doen.


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws