Skip to main content

Honderden motorrijders protesteren tegen afsluiting dijkwegen

Na een oproep op Facebook protesteerden vandaag zo’n 700  tot 1000 motorrijders tegen wegafsluitingen met een “Tourrit voor Vrije Wegen”. De motorrijders vertrokken vanuit diverse plaatsen, maar voornamelijk vanuit De Meern, naar Den Haag om aandacht te vragen voor wat de laatste tijd steeds vaker gebeurt: het alléén voor motorrijders afsluiten van normaal openbare (dijk)wegen, vaak na klachten die altijd uit dezelfde hoek van milieuactivisten lijken te komen. 

De motorrijders verzamelden zich vooraf op diverse locaties en verplaatsten zich in losse groepen om geen overlast te veroorzaken en zich aan de coronaregels te houden. Zodoende geen afgesloten snelwegen of een enorme sliert motoren, maar groepen die zich los van elkaar in Den Haag lieten zien. De protestrit zou al begin augustus worden gehouden, maar werd toen uitgesteld wegens extreme hitte.  

Eén ding lukte absoluut: alle nationale media berichtten over de protestrit, wat zelfs het 8 uur Journaal (foto) haalde

 Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat beantwoordde begin deze nog maand Kamervragen over geluidsoverlast door motoren. Toen stelde ze dat gemeenten bevoegdheden hebben om “wegen gesloten te verklaren voor (bepaalde) motorvoertuigen al dan niet op bepaalde dagen of dagdelen“, als voldoende gemotiveerd wordt dat dit van belang is voor omwonenden en andere weggebruikers. 

 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws