Skip to main content

Honda laat meer schetsen van New Hornet zien

Al in november van 2021 kondigde Honda de komst van een nieuwe versie van de Hornet aan, maar tot op heden bleef het stil rondom deze nieuwe naked bike. Nu laat Honda weer iets van zich horen op dit gebied, al is de informatie niet veel duidelijker dan vorig jaar. De verwachting is nog steeds dat de New Hornet voor 2023 een buizenframe met volledig nieuwe paralleltwin als motorblok krijgt, die moeten gaan concurreren met die van de -zeer succesvolle- Yamaha MT-07 en de KTM Duke 890, maar Honda heeft daarover ook deze keer helemaal niks losgelaten. 

De ontwerper van het nieuwe Hornet concept is de 28 jarige Giovanni Dovis van Honda’s Europese R&D-centrum in Rome, die ook de nieuwe ADV350 motorscooter tekende. Dovis wordt in een persbericht opgevoerd als woordvoerder, maar heel veel laat hij nog niet los over de nieuwe Hornet. 

“Honda’s designfilosofie is om op een eenvoudige manier iets puurs en functioneels te creëren – modellen die zowel mooi, eenvoudig als emotioneel aantrekkelijk zijn. Deze schetsen laten zien hoe het Hornet-designconcept wendbaarheid, dynamiek en een laag gewicht belooft. Dit alles dankzij de compacte verhoudingen, de puntige achterkant en de vlijmscherpe lijnen. Dit creëert een nieuwe, strak geproportioneerde look en toont over de hele motor kenmerken van spanning en agressie. Het sportieve doel van de Hornet wordt hiermee duidelijk geschetst.” 

Klein detail is dat Honda de naam Hornet jarenlang in Nederland, België en Frankrijk niet gebruikt mocht worden; de naam was al voor tweewielers geclaimd door een Frans fietsmerk. Hierdoor heeft de naam Hornet in deze landen een iets minder bekende klank dan in alle andere landen van de wereld. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws