Honda kondigt grotere 2021 Forza motorscooters aan: 350 & 750

Met een video heeft Honda een nieuwe, grotere Forza motorscooter aangekondigd maar specificaties worden nog niet gegeven. Het grootste huidige Europese model is de Forza 300 met 279cc, maar in Thailand is al een veel moderner ogende Forza 350 gepresenteerd (foto). Begin dit jaar kwam Honda al met een rijker uitgeruste editie van de 300, vaak een voorteken voor een uitlopend model. Met de combinatie van deze twee zaken lijkt het een logische stap dat die 350 ook naar Europa komt, met niet alleen meer (329cc) cilinderinhoud maar ook een nieuw uiterlijk, traction control, een elekrisch bedienbare ruit, keyless ride en nieuwe elektronische functies en de verplichte Euro5 homologatie. 

2021 Honda Forza 750 DCT opvolger integra

Maar, in de teaservideo valt op dat er de zijkant van een model wordt getoond met een DCT-koppelingsdeksel, wat heel erg sterk lijkt op het koppelingshuis van de Honda Integra 750, een model dat niet meer op de prijslijst staat. DCT is Honda’s dual clutch transmission, de semi-autmatische versnellingsbak met twee koppelingen, die automatisch schakelt op de 750cc-modellen als de NC750’s, de X-ADV scooter en inderdaad, de nooit populaire Integra scooter. Recent werd nog het tienjarig jubileum van de DCT-modellen gevierd. 

De keuze voor deze techniek in een Forza maakt het opeens voor de hand liggend dat er ook een Honda Forza 750 DCT scooter op gaat duiken, wat dan feitelijk de opvolger van de Integra 750 zal zijn. Extra interessant, omdat Honda zich opeens weer zou kunnen mengen in het strijdperk van de zware motorscooters als de Yamaha TMAX 560, die geen Japanse uitdagers meer lijkt te hebben nadat de Burgman 650 wegzakte in de Suzuki-archieven en de Honda Integra nooit echt partij kon geven. 

Update 17 september 2020: in een tweede video bevestigt Honda de Forza 750 nu officieel (afbeelding). 

2021 Honda Forza 750 DCT motorscooter

Honda belooft de nieuwe Forza(s) op 14 oktober 2020 officieel te onthullen. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief