Skip to main content

Honda Indonesië introduceert de 2017 CBR250RR

Astra Honda Motor (AHM) heeft vandaag in Jakarta, Indonesië de geheel nieuwe CBR2500RR onthuld welke speciaal voor de Aziatische markt lijkt te zijn ontwikkeld. De CBR250RR is dan ook tot stand gekomen door een team bestaande uit Japanse en Indonesische ingenieurs en zal, gezien de grote afzetmarkt, in de fabrieken van AHM in Karawang, Indonesië worden geproduceerd.

Het hart van de CBR250RR bestaat uit een compacte, vloeistof gekoelde 4-takt paralleltwin met 4 kleppen per cilinder. Specifieke details zoals het vermogen en koppel zijn nog niet bekend gemaakt, maar de nieuwe lichte supersport zal ongetwijfeld opgewassen (moeten) zijn tegen zijn concurrenten als Yamaha R3, Kawasaki Ninja 300 en KTM RC390. De CBR250RR wordt aangestuurd door het zogenaamde throttle-by-wire, wat het mogelijk maakt om uit verschillende rijmodi te kiezen en er komt een versie mét en zonder ABS. Het chassis bestaat uit een stalen frame en aluminium achterbrug met pro-link vering en voor is een 37 mm Showa upside-down voorvork toegepast. De 7-spaaks wielen zijn ontworpen om het gewicht laag te houden en verder valt er al te melden dat er gebruik gemaakt gaat worden van een volledig digitaal cockpit en Ledverlichting.

De 2017 CBR250RR gaat binnenkort in Indonesië in productie en zal al aan het eind van 2016 aldaar voor verkoop beschikbaar moeten zijn. Of de nieuwste supersport van Honda (of een 350cc versie daarvan) ook naar Europa gaat komen, zal de tijd uit moeten wijzen.

2017 Honda CBR250RR

https://www.youtube.com/watch?v=bSLpEoGMKXs|}

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws