Herstel grillige motormarkt zet ook in mei 2021 door

In de afgelopen maand mei van 2021 werden er 2092 nieuwe motoren op naam gesteld, waardoor er bijna 19% meer kentekens werden geregistreerd ten opzichte van mei vorig jaar. Dat blijkt uit de cijfers van RDC. Daarmee lukt het de branche toch genoeg motorfietsen het land binnen te krijgen, wat voor een aantal merken zeker geen makkelijke opgave is door de problemen met verscheping en onderdelenlevering. Tel daarbij de bijna beëindigde lockdown met winkelsluiting als gevolg, en het is duidelijk dat het een ingewikkelde tijd is voor de motordealers en -merken. 

Voor de eerste vijf maanden van 2021 staat de teller nu op 7225 ,een groei van 4,17% ten opzichte van vorig jaar, toen tijdens de corona-pandemie de verkopen in mei weer iets op gang kwamen na de eerste lockdown. In vergelijking met 2019 lopen de verkopen voor de eerste 5 maanden van het jaar echter nog wel achter; toen werden er -in het laatste voorseizoen zonder corona- nog 7619 nieuwe motoren verkocht. 

Ondanks de bekende leveringsproblemen registreerde Yamaha in mei toch de meeste Nederlandse kentekens, gevolg door Kawasaki en een iets terugvallend BMW. Van het laatste merk zien we echter steeds opvallend veel registraties aan het einde van een kwartaal, wat dus waarschijnlijk aan het einde van deze maand ook weer zal gaan gebeuren. Voor het cumulatieve cijfer van de eerste vijf maanden van 2021 gaat de strijd tussen de Top 3 van vorig jaar ook nu weer onverminderd door: BMW staat nog op 1 met 1128, Kawasaki daar maar héél kort achter met 1106 en ook Yamaha blijft erg dichtbij met 1089. Deze drie merken domineren momenteel de markt volledig en andere merken komen daar pas ver achteraan; Honda is van die ‘rest’ de beste en staat op 4 met 703 geregistreerde nieuwe motoren. 

Top 5 verkoop nieuwe motorfietsen motormerken mei 2021

Yamaha 377
Kawasaki 304
BMW 298
Honda 211
KTM 165

 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief