Harley-Davidson verkoopt bijna een derde minder motorfietsen

Middels een bericht voor de aandeelhouders heeft Harley-Davidson de 2e kwartaalcijfers en de doelen en uitgangspunten van reorganisatieplan“The Rewire/Hardwire” verder toegelicht.  In juli van dit jaar kwamen er al meer details naar buiten met betrekking tot de reorganisatie en het inkrimpen van de line-up met 30 procent. CEO Jochen Zeitz zegt “tevreden te zijn met de behaalde resultaten in deze moeilijke en onzekere tijden”. De cijfers laten echter een flinke daling zien aan verkochte motorfietsen, tegenover het tweede kwartaal van 2019 (71.800) zijn er in 2020 maar liefst 27% minder motorfietsen verkocht (52.700). Ook is er dit jaar in Q2 een forse $121 miljoen dollar aan verlies geleden, waar vorig jaar nog $181 miljoen winst werd gemaakt.  

Ook wordt het onderstaande  financiële plaatje gemeld. De Rewire-resultaten en andere hoogtepunten aan het einde van Q2:

  • $250 miljoen aan besparingen in contanten (exclusief herstructureringskosten), met inbegrip van VAA-kosten en kapitaalverminderingen die in 2020 worden verwacht.
  • 700 personeelsleden ontslagen of afgevloeid 
  • Herstructureringskosten van $42 miljoen die naar verwachting zullen resulteren in ongeveer $100 miljoen aan lopende jaarlijkse besparingen op basis van de genomen maatregelen.
  • Wereldwijde dealerinventaris daalt met 32 procent.
  • Het eerste Adventure Touring model, de Pan America 1250, komt toch pas in 2021 in plaats van 2020.
  • De nieuwe modellen worden vanaf nu in het eerste kwartaal aangekondigd in plaats van in augustus.

 In het vierde kwartaal van 2020 moet de “The Hardwire” zijn intrede gaan doen, voor nu lijkt het vooral zoveel mogelijk schade beperken want ondanks de COVID-19 pandemie is 93% van de Harley-Davidson dealers wereldwijd gewoon open.

HD 2e kwart


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief