Harley-Davidson stelt Chief Electric Vehicle Officer aan

Harley-Davidson heeft een nieuwe functie gecreëerd die zich volledig zal richten op de ontwikkeling en verkoop van elektrische modellen van Harley-Davidson. Ryan Morrissey zal deze nieuwe functie van CEVO (Chief Electric Vehicle Officer) bekleden. Over de aanstelling van Ryan geeft CEO Jochen Zeits aan dat er met de aanstelling vorm gegeven zal worden aan het strategische plan The Hardwire, waarin een grote rol is weggelegd voor de ontwikkeling van elektrische motorfietsen. Later dit jaar zal Harley-Davidson met een gedetaileerd plan komen over de elektrificatie van het modellen aanbod.

Ryan Morrissey heeft in tegenstelling tot de eerder aangestelde Edel O’Sullivan en Gina Goetter wel ervaring in de automotive branche. In een voorgaande rol heeft hij via een consultancy bureau een Senior functie vervuld in de automotive branche. Hoe deze rol er precies uitgezien heeft blijft wat onduidelijk. Over zijn ervaring geeft CEO Zeits zelf aan dat Ryan veel ervaring heeft met het opzetten en financiëren van nieuwe projecten, met name met betrekking tot de ontwikkeling van elektrisch vervoer.

Harley-Davidson is de laatste periode druk bezig met het hervormen van de bedrijfsstructuur en het management. Hiervoor heeft het Amerikaanse bedrijf dus met The Hardwire een nieuw vijfjarenplan ontwikkelt. Waarbij naast de investeringen in goedlopende segmenten (Touring, Cruisers en Trikes) er ook een grote rol weggelegd lijkt voor elektrische motoren. Na de komtst van de Harley-Davidson Livewire bleef het echter lange tijd stil. Met de aanstelling van een CEVO, lijken de plannen voor een leidende positie in de elektrische markt nu ook echt vorm aan te nemen.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief