Harley-Davidson sluit fabrieken in USA na besmetting corona

Vanaf vandaag zijn de fabrieken van Harley-Davidson in de USA dicht gegaan, nadat bij een medewerker het corona-virus werd geconstateerd.

Hierop sloot de motorfabrikant Vehicle Operations in York (Pennsylvania) en Tomahawk Operations en Pilgrim Road Powertrain Operations in de staat Wisconsin. In de laatstgenoemde fabriek werd een medewerker positief getest op COVID-19, waarop de hele fabriek is ontsmet. De sluiting begon aan het einde van 18 maart en is voorlopig gepland tot 29 maart. 

Harley is al langere tijd bezig een deel van de productie over te brengen naar Thailand, deels om de handelsembargo’s tussen de USA en Europe te omzeilen. Over de voortgang bij de fabriek daar wordt in het persbericht niet gesproken. 

‘We erkennen het ongekende karakter van deze wereldwijde crisis. Om onze werknemers zo goed mogelijk te ondersteunen en de richtlijnen voor sociale distantie van de volksgezondheidsautoriteiten op te volgen, schorten we het grootste deel van de productie in onze Amerikaanse productiefaciliteiten tijdelijk op ”, aldus Jochen Zeitz, waarnemend CEO en president van Harley-Davidson. “We zullen de situatie blijven volgen en de nodige stappen nemen om prioriteit te geven aan de gezondheid en veiligheid van werknemers.”


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief