Handelsoorlog: Harley-Davidson wil buiten USA bouwen

Harley-Davidson heeft plannen om motoren die bestemd zijn voor de Europese markt buiten de Verenigde Staten te gaan bouwen. Daarmee omzeilen ze de 25% extra belasting op motoren, die de Europese Unie heeft opgelegd als reactie op de importheffingen van president Trump op niet-Amerikaans staal en aluminuim. Het heeft niet de voorkeur van het bedrijf om de buitenlandse productie te verhogen, maar zij zien dit als enige optie om de motoren toegankelijk te houden voor de klanten in Europa. Harley heeft al een vijftal fabrieken buiten de VS en de totale kosten die het opvoeren van de productie met zich meebrengt is zo’n 95 miljoen euro. De prijs van een motor stijgt ongeveer €2000,- als gevolg van de extra belasting die de EU heeft ingezet en Harley-Davidson wil dit niet doorberekenen aan haar klanten. Europa is een belangrijke afzetmarkt voor Harley-Davidson, vorig jaar zijn er 40.000 motoren in de EU afgeleverd en dat is zo’n 16% van de totale verkoop van het merk uit Milwaukee.

In India levert Harley overigens al jaren zogenaamde “Completely Knocked Down” (CKD) motorfietsen om de importbelasting van 60% te omzeilen. De in andere landen geproduceerde motoren worden weer uit elkaar gehaald om dan in India weer terug geassembleerd te worden. 

CNN plaatste in video waarin Trump begin februari de CEO van Harley als gast in het Witte Huis ontving, waarin hij het motormerk prees en aangaf ze te willen helpen meer banen en fabrieken in de USA te creëren. 

{snippet YTVideo|_3d0gmSINXw}


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief