Energica sluit deal met Indonesische Utomocorp

De fabrikant van elektrische motorfietsen Energica heeft een overeenkomst bereikt met het Indonesische Utomocorp. Dit bedrijf is een grote speler op de Indonesische markt in motoren en richt zich hierbij met name op retail en distributie.
Door deze deal komt Energica dus ook via de officiële kanalen naar Indonesië. Hierdoor kan het land weer extra stap zetten om de doelstelling van 2025 te halen, die er op gericht is om meer dan 2 miljoen elektrische voertuigen op kenteken te hebben staan. Waarbij er met name voor de motormarkt grote kansen liggen. In Indonesië werden namelijk in 2019 nog 6,5 miljoen gemotoriseerde tweewielers verkocht. Deze verkoopcijfers bevatten echter ook scooters en motorscooters. Dus om hoeveel motoren het precies gaat is niet duidelijk.
De CEO van Utomocorp geeft echter aan dat de regering van Indonesië volgend jaar een plan zal presenteren om de markt van elektrische voertuigen te ondersteunen. Waardoor nu het juiste moment zou zijn deze markt te betreden, vooral met een premium merk als Energica zo sluit hij af.
Verkoop- en marketing directeur, Giacomo Leone, van Energica geeft aan dat de samenwerking past bij de doelstellingen die Energica heeft met betrekking tot de groei van het netwerk in de Aziatische wereld.

Ondertussen ligt de productie bij Energica echter stil vanwege het Corona virus. Toch zijn er al uitgewerkte plannen om de productie weer te hervatten wanneer de Italiaanse regering hier toestemming voor geeft. Zo wil Energica met maximaal 30 mensen gaan werken op 3.000 vierkante meter. Deze 30 man zullen dan ook nog eens verdeeld worden over meerder ploegen. Op deze wijze zal het contact tussen het personeel tot een minimum beperkt worden. Tevens worden alle binnenkomende goederen ontsmet. Vooralsnog is het alleen niet duidelijk wanneer de productie weer hervat kan worden.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief