Energica komt met krachtigere motor

De Italiaanse fabrikant van elektrische motorfietsen, Energica, komt met een nieuwe elektrische aandrijving. Dit nieuwe ‘motorblok’ levert een vermogen van 169 Pk. Wat neer komt op ongeveer 15% meer vermogen dan de huidige motoren, die 145 Pk leveren. De motor is niet volledig in eigen huis ontwikkeld, maar is gemaakt in samenwerking met Mavel. Eveneens een Italiaans bedrijf, dat al enige ervaring opgedaan heeft in de auto industrie. De naam van de nieuwe motor is dan ook een verwijzing naar deze samenwerking; EMCE (Energica Mavel Co-Engineering).
Naast een hoger vermogen, claimt Energica ook dat het bereik door deze nieuwe motor tussen de 5% en 10% stijgt, afhankelijk uiteraard van gebruik. Waardoor in theorie een bereik van meer dan 400 kilometer mogelijk moet zijn.

Dit heeft Energica weten te bereiken doordat de motor in eerste instantie al 10 kilogram lichter is dan het huidige ‘motorblok’ dat gebruikt wordt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een koelsysteem. Dat enerzijds vertrouwd op waterkoeling en anderzijds op luchtkoeling. Waarbij deze eerste zo is geoptimaliseerd dat rotors het water beter door en langs het blok geleiden. Hierdoor blijft de temperatuur lager, ook tijdens zeer intensief gebruik.

Wanneer de motor precies zijn weg gaat vinden naar de verschillende modellen, heeft Energica nog niet bekend gemaakt. Wel is duidelijk dat het nieuwe type motor zijn weg zal vinden naar alle huidige modellen van het Italiaanse merk.

Foto: Energica.com


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief