Skip to main content

EICMA: 2018 Yamaha: MT-07, MT-09SP, Tracer 900, R1M

Tijdens een exclusieve persconferentie heeft Yamaha Motor haar 2018 modellen gepresenteerd. Als belangrijkste vernieuwde model werd de 2018 Yamaha MT-07 gepresenteerd. De meest verkochte MT kreeg een nieuw uiterlijk met andere kuipdelen, koplamp en achterlicht, maar ook sportievere settings voor de voorvork, een ander zadel en een aangepaste zithouding. Verder was er met de 2018 Yamaha MT-09SP een luxere versie van de huidige MT-09, die is voorzien van Öhlins veringselementen aan de voor- en achterkant, een speciaal kelurenschema, blauwe details op het zadel en wielen, plus zwarte hendels op het stuur. De “Hyper-Naked” modellen zijn volgens Yamaha in de afgelopen jaren gegroeid naar meer dan 167.000 in 2017. Daarvan komt 55% op naam van de MT-07.

 

Belangrijk ander vernieuwd model is de 2018 Yamaha Tracer 900, de driecilinder ssporttouring machine op basis van de MT-09. Ook hier werden de kuipdelen vernieuwd, maar kwam er ook een TFT kleurenscherm, volledig verstelbare voorvork, instelbare veervoorspanning achter, nieuw zadel, makkelijk met één hand verstelbaar windscherm, smaller stuur, andere handkappen, andere steps, een andere passagiers-handbeugel en de aluminium swingarm. Naast de standaard Tracer 900 is er in modeljaar 2018 nu ook een 2018 Yamaha Tracer 900GT, die voorzien is van een standaard kofferset in kleur en een quickshifter, cruise control en verwarmde handvatten. Van de 63.000 motoren die Yamaha in 2017 in het Sportouring segment verkocht, waren overigens 55% een Tracer 900 model.

   

 Van de 2018 Yamaha Super Ténéré XT1200 werd er ook een Raid Edition onthuld, een complete versie met elektronische vering, carbon kuipdelen, zwarte aluminium 37-liter koffers, blokbeschermers, mistlampen en een hoge ruit. 

Als laatste was het Valentino Rossi die een aantal nieuwe features op de 2018 Yamaha YZF-R1M kwam melden. Zo is er vernieuwde Öhlins Electronic Racing Suspension en instellingen in Yamaha Ride Control (YRC), een Geoptimaliseerd Quick Shift Systeem (QSS) met nieuwe terugschakelfunctie, meer controle over het voorwiel (LIF) en een nieuwe ECU mapping.

Als laatste was het tijd voor de Niken driewieler op basis van de MT-09, maar dan met twee voorwielen, waarmee hij overigens niet voor een autorijbewijs in aanmerking komt. 

Daarnaast toonde Yamaha nog een aantal elektrische fietsen en mountainbikes onder de naam Power Assist Bicycle. Ook was er aandacht voor een aantal conceptmodellen die ook al eerder op de Tokyo Motor 2017 zijn gepresenteerd, zoals de zelf balancerende Motoroid en de geheel zelfstandig rijdende Motobot racemotor. Verder werd er voortgang gemeld in de ontwikkeling van het al langer bekende T7 conceptmodel, een hardcore Ténéré op basis van de MT-07 Tracer 700, die nu Ténéré 700 World Raid heet.

  


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws