Eerste beeld: 2021 Yamaha MT-09 volledig vernieuwd

Vanavond om 17:00 uur zal Yamaha Motor haar nieuwe 2021 MT-09 onthullen, maar voor die tijd zijn de officiële foto’s al uitgelekt. Daarop is te zien dat het populaire naked model volledig vernieuwd is qua frame, subframe, wielen en tank. Het uiterlijk verandert ook door nieuwe kuipdelen en een opvallende LED projector koplamp met LED-strepen ernaast. Ook is er een andere uitlaat, die helemaal onder het motorblok weggewerkt is, en een nieuw, rechthoekig dashboard, maar dit is nog wel steeds voorzien van een LCD-scherm. 

UPDATE: VIND NU ALLE OFFICIËLE INFORMATIE OVER DE 2021 YAMAHA MT-09 MET 889 CC HIER

Over motorische aanpassingen is nog niks bekend. Wel doen al even de geruchten de ronde dat de cilinderinhoud van het motorblok van 847 naar 890 cc zou kunnen groeien, wat gevoed werd na een aanvraag voor typegoedkeuring bij het Duitse KBA. Feit is wel dat het vorige model EURO4 gekeurd was en het nieuwe model een EURO5 homologatie zal hebben, waarbij over het algemeen vermogen verloren gaat. Dit zou ‘rechtgetrokken’ kunnen worden met een vergroting van de cilinderinhoud, maar daarover is nu nog niks bekend. Daarover later vandaag meer, als de officiële presentatie van het nieuwe model volgt. 

De MT-09 is de technische basis voor een flink aantal andere modellen van Yamaha Motor, zoals de Tracer 900, XSR900 en ook de Niken driewieler. Het ligt voor de hand dat eventuele motorische aanpassingen ook op deze modellen doorgevoerd gaan worden. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief