Skip to main content

Dutch TT Circuit Assen 2018 verkeer: dubbele rijstroken, nieuwe parkeerplaats

Er is een verbeterde route naar het TT-circuit voor de Dutch TT 2018, waarbij “het asfalt optimaal benut wordt” met dubbele aanvoerroutes, duidelijke bebording en minder verkeersregelaars. Verkeersspecialist Remco Meinen deed namens het Kernteam Verkeer bij de persconferentie voor 88ste Dutch TT uit de doeken hoe die route eruit ziet, nadat het vorig jaar “niet optimaal” verliep. De organisatie hoopt hiermee op betere aan- en afvoer voor auto’s, bij de motoren gaat dat eigenlijk altijd al prima. 

Hoofdbestanddeel van de nieuwe plannen is een volledige dubbele rijstrook naar de parkeerterreinen, paddock en VIP-parkings, met op sommige plekken zelfs drie stroken op de heenweg. Dat begint al op de Rijksweg A28 bij de afslag 31A, waar extra asfalt naast de vluchtstrook is gelegd om een dubbele afrit mogelijk te maken. Direct na deze eerste afrit gaat het verkeer in twee stromen verder, de ene linksaf om de eerste rotonde en dan “tegen het verkeer in” op de Eysinkweg, de andere gewoon rechtsom over de normale route. De derde strook is dan als busbaan bedoeld, terwijl er nu één rijstrook terug overblijft. Daarnaast worden de stromen tussen de “gewone” bezoekers en de Paddock, VIP’s en gasten veel eerder en vooral duidelijker gescheiden, waarbij borden en portalen boven de weg de taken van de verkeersregelaars overnemen.

Verder is er vanaf de tweede afslag 32 een nieuwe parkeerplaats aan de Noordzijde beschikbaar, naast het NAM-terrein liggen 2500 nieuwe parkeerplaatsen. 

De voetgangers worden door tijdelijke loopbruggen beter van de voertuigen gescheiden. Vorig jaar moesten veel auto’s stapvoets rijden, omdat ze zich vanaf de parkeerplaatsen tussen de stoet lopende bezoekers bevonden. 

Het Kernteam verkeer houdt voor en na de TT de routes live in de gaten, waarbij via Twitteraccount @TrafficTTAssen de laatste informatie wordt doorgegeven. 

Tips van het Kernteam Verkeer voor de Dutch TT Assen 2018:

  • Kom op tijd!
  • Zet na knooppunt Hoogeveen (A28) je navigatie uit!
  • Volg de borden/tekstkarren! 

Let op als u met het openbaar vervoer gaat: bij het knooppunt Zwolle rijden in het TT-weekend geen treinen maar bussen (link: info stremming NS Zwolle) .

Dutch TT 2018 verkeer parkeren Assen


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws