Ducati maakt meer dan 1.000 motorfietsen na herstart productie

Na de opstart van de Ducati fabriek op 27 april, heeft Ducati al meer dan 1.000 motorfietsen gemaakt. De fabriek was in verband met de Corona maatregelen gesloten sinds 13 maart, maar draait sinds 3 weken weer. Ducati heeft om dit te bereiken de fabriek Borgo Panigale ook in het weekend door laten produceren. Dit weekendwerk zal in ieder geval aanhouden tot deze zaterdag en de volgende.

Vanwege Corona heeft Ducati verschillende maatregelen moeten treffen om de productie weer te mogen hervatten. Zo werkt meer dan 50% van het personeel nog steeds vanuit huis. Verder mag enkel personeel de fabriek binnen die direct betrokken zijn bij het productieproces. Naast dat er in de weekenden wordt gewerkt, is het werk verdeeld over twee ploegen van ieder 7 uur. Deze maatregelen zijn uiteraard getroffen om het personeel zo min mogelijk met elkaar in aanraking te laten komen, zodat de kans op besmetting minimaal is. Daarnaast zijn mondkapjes verplicht voor al het personeel dat in de fabriek werkt.

Afgelopen week is in de Borgo Panigale fabriek daarnaast het pre-productiemodel van de Panigale V4 Superleggera gemaakt. Dit model zal worden ingezet op het Nardo testcircuit om de laatste kwaliteitscontrole uit te voeren. De Superleggera zal gemaakt worden in oplage van maximaal 500 stuks en heeft een topvermogen van 224 Pk, tegenover een drooggewicht van 159 kilo.

 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief