Skip to main content

Ducati kondigt nieuwe 2022 DesertX 950 als offroadmodel aan

Op 9 december 2021 belooft Ducati een nieuwe motorfiets te onthullen: de DesertX, een nieuwe Adventure motorfiets, volgens de makers ontworpen om “off-road capaciteiten te bieden dankzij een geheel nieuw chassis ontworpen rond een 21″ voorwiel”. Het nieuwe model zal gebruik maken van het vloeistofgekoelde 937 cc Testastretta motorblok. Meest voor de hand ligt dan een offroadmodel op basis van de Hypermotard 950, die qua bouw al zeer geschikt lijkt voor een dergelijke configuratie. In dat model levert de 937 een vermogen van 114 pk bij 9.000 tpm en een koppel van 96 Nm bij 7.250 tpm, met een drooggewicht van 178 kilo. 

“Of het nu gaat om het verkennen van de heuvels bij u in de buurt, het trotseren van de woestijn of het ontdekken van nieuwe bergpaden, de nieuwe Ducati DesertX is de motorfiets waarmee rijders hun meest avontuurlijke reisdromen waar kunnen maken.”

Overigens kondigt Ducati meer nieuws aan, in de komende tijd zullen meerdere 2022 modellen één voor één gepresenteerd worden, waaronder een nieuwe Streetfighter, waarover sterke geruchten zijn dat het om een V2-versie zal gaan. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws