Ducati 2020 Streetfighter V4 met wings officieel onthuld

Nadat het prototype al enige malen werd gespot, heeft Ducati nu zelf beeld vrijgegeven van de nieuwe 2020 Streetfighter 1100 V4. Met het prototype hiervan zal het Italiaanse motormerk meedoen aan een race op Pikes Peak in de USA, wat meer gezien moet worden als PR-moment dan als werkelijke test. De Streetfighter is in feite een “kaal” gemaakte  Panigale V4, waarbij wel de winglets van de V4R zijn gemonteerd. Ducati kondigt hierbij ook de Streetfighter V4 als officieel model voor 2020 aan, waarvan de officiële onthulling in november op de EICMA zal plaatsvinden. Hieronder de twee vrijgegeven foto’s en het persbericht van Ducati, vanaf het Pikes Peak evenement zal ongetwijfeld meer beeld komen.

“Ducati bereidt zich voor op de Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb; in deze editie, die op 30 juni 2019 begint, zal Carlin Dunne de beroemdste berg ter wereld beklimmen op het Streetfighter V4 prototype. Als onderdeel van het ontwikkelingsproces van het nieuwe model is de “Race to the Clouds” aangewezen als een ideaal testterrein voor het testen van de hoge prestaties van de Streetfighter V4. Traditiegetrouw is de Streetfighter V4 rechtstreeks afgeleid van de sportieve Panigale V4, zonder kuipen en voorzien van een hoog en breed stuur. De hoge prestaties van de 1100 cc Desmosedici Stradale worden onder controle gehouden door aerodynamische contouren die speciaal voor dit model zijn ontworpen.

Het prototype zal racen met een “gepixelde” kleurstelling, ontworpen door het Centro Stile Ducati; anders dan gebruikelijk bij prototypes verbergt de kleurstelling de lijnen niet, maar versterkt hen door bewust te laten zien hoe de motor er uiteindelijk uit zal zien. “De Streetfighter V4 wordt één van de sterren van de Ducati World Premiere 2020”, verklaarde Claudio Domenicali, CEO van Ducati. “De Streetfighter V4 is de Panigale voor het rijden op de weg; er is dus geen beter podium dan de Pikes Peak International Hill Climb, voor de best presterende Streetfighter ooit.”

2020 Ducati Streetfighter V4 prototype front

2020 Ducati Streetfighter V4 wings action


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief