Skip to main content

Het ministerie van Defensie is op zoek naar een complete motorcrossoutfit voor haar motorrijders. Gezocht wordt naar leveranciers die zich aanmelden voor een aanbesteding voor een periode van 7 jaar voor 140 motorrijders, met een totale geschatte waarde van € 1.255.000,- ex. BTW. Ook nu gaat het weer om motorkleding voor de Koninklijke Marechaussee (KMar) en het Commando Landstrijdkrachten (CLas), zoals dit eerder ook al werd opgesplitst qua kleurstelling. In feite betekent dit dat het gaat om opvallende motorkleding voor 70 marechaussees (vanaf nu geel ipv wit) en groene kleding voor 70 militairen van andere legeronderdelen die KTM crossmotoren gebruiken, waarmee vooral de Mobiele Brigade, maar ook Genie en Bevoorrading wordt bedoeld. Ook valt het woord “veldpolitie” in de aanbesteding, waarmee gerichte inzet vanuit de Marechaussee op militaire oefenterreinen wordt aangeduid, waaronder toezicht op wildcrossers. 

Defensie motorcross motorkledingpakket

Voor alle motorcrosskleding geldt dat ze samen moeten gaan met de standaarduitrusting van de militairen, voor de Marechaussee is dat een veiligheidsvest, koppel en holster, terwijl dat voor de “groene” afdelingen operationele gevechstkleding en bewapening is. Verder is er een enorme lijst met eisen, denk aan de maximale krimp na 5 x wassen of de treksterkte, kleurechtheid en luchtdoorlaatbaarheid. 

Inzetgebied 

De werkzaamheden en taken van de genoemde KMar-gebruikersgroep:

  • mobiel toezicht openbare orde op militaire (oefen)terreinen
  • surveillances
  • assistentieverlening aan en samenwerking met politie en overige hulpdiensten.

De werkzaamheden en taken van de genoemde CLas gebruikersgroep:

  • (gevechts)verkenningen uitvoeren
  • deelnemen aan operaties
  • fungeren als ordonnans

Voorafgaand aan deze aanbesteding heeft er begin 2021 een marktconsultatie plaatsgevonden voor alle soorten motorkleding voor de hele krijgsmacht. ‘Voortschrijdend inzicht’ binnen de inkooporganisatie van het leger heeft er daarna echter toe geleid om geen perceelverdeling in productgroepen bij één grote aanbesteding te hanteren, maar de verschillende benodigde producten als separate aanbestedingen te publiceren. Dit heeft nu als gevolg dat de motorcrosskleding een eigen aanbesteding krijgt, in plaats van mee te gaan in één grote tender met ook ‘gewone’motorkleding daarin. 

 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws