Skip to main content

CBR-website vandaag plat: 300.000 uitgestelde rijexamens

Vandaag was de website van het Centraal Bureau voor de Rijvaardigheid (CBR) gedurende de hele dag met vlagen zo goed als onbereikbaar. Vanmorgen om 06:00 uur werd de inschrijving voor examens weer geopend, maar de toeloop bleek zo groot dat de website het niet aankon. De oorzaak is het enorme aantal examens en toetsen dat ingehaald moet worden: 300.000 waarvan 175.000 theorie-examens, aldus een woordvoerster tegenover Nieuwsmotor.nl. 

Er wordt hard gewerkt aan de website, maar gezien de piekdrukte zal het nog niet meevallen om niet alleen de website zelf, maar vooral alle planingssystemen erachter in de lucht te houden. Vanaf vandaag kan er weer theorie-examen worden gedaan door toekomstige motorrijders, vanaf 18 mei komen daar de praktijkexamens weer bij. De motorrijlessen waren al langer hervat

“Als gevolg van de deels opgeheven coronamaatregelen is het momenteel veel drukker dan normaal op cbr.nl en Mijn CBR. Hierdoor laadt de site veel trager of niet. Wij raden u aan om het op een rustiger tijdstip te proberen. Wij hopen op uw begrip.”

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws