Skip to main content

CBR hervat motorrijexamens voertuigbeheersing op 11 mei

Op maandag 11 mei 2020 start het CBR weer met het afnemen van het motorexamen voertuigbeheersing en de praktijkexamens voor de bromfiets. Hiermee volgt het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen de recente herstart van de motorrijlessen. Die werden door een Groningse rijschoolhouder in zijn regio afgedwongen, waarna de andere veiligheidsregio’s volgden en het verbod van de minister negeerden. Het afnemen van deze examens gebeurt volgens RIVM-richtlijnen, zoals het houden van 1,5 meter afstand, zo laat het CBR ten overvloede weten. 

De motorexamens verkeersdeelneming starten op een later moment. Het CBR onderzoekt nu hoe ze dit examen volgens de RIVM-adviezen kunnen afnemen. Het CBR informeert alle examenkandidaten en hun rijscholen zo veel als kan persoonlijk over het herstarten van het motorexamen voertuigbeheersing en praktijkexamen bromfiets . Het is nog niet bekend wanneer ze ook weer kunnen starten met de overige praktijk- en theorie-examens. 

Op dit moment zijn de wachttijden voor de praktijkexamens nog relatief kort, zo meldt het CBR, maar er wordt verwacht dat die snel oplopen. Er wordt toegezegd dat voor de uitgestelde examens, rijtesten en toetsen extra capaciteit ingezet gaat worden. Om een run op examens na 20 mei te voorkomen, is het reserveren en verplaatsen van examens, toetsen en rijtesten voorlopig niet mogelijk. 

Als in de periode van 16 maart tot en met 1 juni de geldigheid van je uitslag van je theorie-examen verloopt, dan blijft deze in ieder geval geldig tot 1 december 2020, dit zal; vast ook nog aangepast worden als de hervatting van het motorexamen verkeersdeelneming langer op zit laat wacfhten. 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws