Skip to main content

Burgemeesters bespreken motorrijden na druk weekend

Het Veiligheidsberaad van burgemeesters van de 25 veiligheidsregio’s bespreekt later vandaag of er in het paasweekeinde extra maatregelen moeten komen voor (groepen) motorrijders. Dat meldt RTL Nieuws. Het overleg komt er nadat het gisteren druk op de weg was met motorrijders, zoals dat altijd het geval is op de eerste mooie zondag van het motorseizoen. Die motorrijders vielen ook nog eens extra op omdat er verder véél minder verkeer op de weg was. 

Feit is dat er gisteren veel motorrijders op pad waren en dat dit ook door het RIVM niet wordt afgeraden. In de regionale versie van het AD kwamen gisteren als eerste al klagers aan het woord over motorrijders in het algemeen en groepen motorrijders in het bijzonder, waarna andere media volgden. De meeste klachten gingen toch duidelijk over de bekende pijnpunten als groepen op dijken en geluidsoverlast, die kwamen dan ook vanuit de actiegroepen die zich vaker melden. Zo werd de actigroep “Overlast Zuiderdijk” in de Noord-Hollandse pers geciteerd en kwamen de klachten veelal uit bekende locaties als bijvoorbeeld Rhenen. De in de pers geciteerde klachten op sociale media hadden het mestaal over bijvoorbeeld “knallende en gierende motoren” en leken te komen van personen die zich regelmatig ergeren aan motorrijders. 

In tegenstelling tot voorgaande jaren, waren er afgelopen weekend geen opvallende ongevallen. Wel was er hier en daar inzet van een ambulance noodzakelijk, zoals dat ook bij het uitoefenen van andere activiteiten toch het geval was. Vandaar ook dat het er juist op leek dat de diverse oproepen om het vooral rustig aan te houden, gehoord waren. Dit blijkt ook uit de (relatief) zeer weinig ongevallen die er door de media zijn gemeld, waar ze deze normaal juist breed uitmeten. 

Het viel de redactie van Nieuwsmotor dan ook op dat er inderdaad veel motoren onderweg waren, maar dat het merendeel daarvan zich opvallend goed aan de verkeers- en coronaregels hield. Twistpunt zou wel het aantal rijders in een groep kunnen zijn; al kan het qua besmetting onderling natuurlijk geen enkel gevaar opleveren, het geeft toch een beeld wat in deze tijd flink opvalt. 

 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws