Skip to main content

Met de zin “Buell is back” kondigde het Amerikaanse motorfietsmerk gisteren met een brief op hun social media kanalen aan dat ze zijn begonnen met de productie van superbikes en zogenaamde ‘Performance motorcycles’. Tegen 2024 hoopt Buell 10 nieuwe modellen op de markt te brengen. Ze zullen binnenkort beginnen met de snelste Amerikaanse productie superbike ooit gemaakt, de superbike zal met de hand gemaakt worden. Ook liggen de plannen klaar om touring (waaronder cruisers) en adventure modellen te ontwikkelen.

Hoewel er begonnen zal worden met het gebruik van het voor Buell (Erik Buell Racing) vertrouwde 1190cc motorblok valt er ook te lezen dat er gewerkt wordt aan lichtere blokken met minder cc’s, om zo genoeg variatie te kunnen bieden. Een elektrische variant kan niet achterblijven en inmiddels is het bedrijf de eerste fase van het onderzoek naar de productie van elektrische motorfietsen begonnen.

EBR (Erik Buell Racing) heeft de naam ‘Buell’ begin 2020 kunnen kopen, echter zal Erik Buell zelf geen onderdeel zijn van het huidige Buell.  

Buell01


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws