Skip to main content

BMW roept motorjack en handschoenen terug wegens aanwezigheid Chroom 6

In opdracht van het KVR regiobestuur van München roept ​​BMW Motorrad in Duitsland het Club Motorjack n de DownTown-handschoen terug wegens de aanwezigheid van Chroom VI in het leer. Chroom-6-verbindingen zijn, al dan niet als ongewenst bijproduct, in verschillende materialen en producten terug te vinden, zoals cement, leer en elektronica. 

Het Kreisverwaltungsamt München (KVR) baseert zich op een steekproef van bovenstaande artikelen  door het Veterinair Onderzoeksbureau Rhein-Ruhr-Wupper, waarbij de aanwezigheid van Chroom VI boven de wettelijk gestandaardiseerde limiet werd gedetecteerd. Chroom VI kan bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken, aldus het meldingsbericht van de recall, maar het RIVM beschrijft Chroom-6 als “een gevaarlijke stof die na blootstelling, op termijn kan leiden tot ernstige gezondheidsschade in de vorm van kanker of een nadelig effect op de voortplanting”. Het gaat om  het jack Club Leder voor heren, maat M, bestelnummer 76129899222 en de DownTown-handschoen, bestelnummer 76218560843 tot 76218560849 .

BMW Motorrad geeft aan zelf haar lederen lifestyle producten zelf ook te testen op de aanwezigheid van Chroom VI en daarbij tot dusver geen afwijkingen gevonden te hebben. De Duitse eigenaren worden verzocht de betreffende kledingstukken terug te brengen naar de geautoriseerde BMW Motorrad-dealer. Ongeacht de leeftijd kunnen de betreffende artikelen daar worden geruild voor een gelijkwaardig BMW Motorrad-product.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws