Skip to main content

BMW presenteert experimentele elektrische superbike eRR

elektrisch

Tijdens de lancering van de eencilinder G 310 R heeft BMW Motorrad tevens de eRR gepresenteerd, een experimentele elektrische superbike welke gebaseerd is op de S 1000 RR. Experimenteel, dus je zult de eRR dan ook niet snel bij de dealer zien staan. Vooralsnog ziet BMW de elektrisch aangedreven superbike meer als een studieobject.

In samenwerking met de Technische Universiteit van München worden nieuwe technologische mogelijkheden voor de toekomst onderzocht met als thema “mobiliteit op twee wielen” van waaruit het project eRR tot stand gekomen is. Het eRR project belichaamt dan ook het idee wat BMW Motorrad heeft van een elektrisch aangedreven superbike.

Dat bij een innovatieve en duurzame ontwikkeling van nieuwe motoren de zero-emission het rijplezier niet in de weg hoeft te staan heeft BMW de afgelopen jaren al aangetoond met de ontwikkeling van de elektrische motorscooter C-evolution. Met de presentatie van de experimentele eRR gaat BMW Motorrad nog een stap verder door nu (zelf ook) aan te tonen dat een volledig elektrische aandrijving in een supersport/bike tot de mogelijkheden behoort. Ten aanzien van het ontwerp en het chassis leunt de ERR op de technologie van de S 1000 RR, maar vindt de aandrijving nu volledig elektrische plaats. Technische details van de eRR worden door BMW Motorrad op een later tijdstip vrijgegeven, maar wat qua vermogen, koppel, snelheid en acceleratie mogelijk is heeft de (al leverbare) elektrische superbike van het Italiaanse Energica Ego al aangetoond.

Bron en foto: BMW Motorrad

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws