BMW presenteert de concept Lac Rose

Tijdens het Wheels & Waves Festival, welke plaats vond van 8 tot 12 juni in Biarritz aan de Frans Atlantische kust, heeft BMW Motorrad de concept Lac Rose gepresenteerd. Deze machine is gebaseerd op de R nineT en is een verwijzing naar het roemrijke verleden waarbij onder andere Gaston Rahier (met rijnummer 101) zijn BMW naar de overwinning reed van de Parijs-Dakar Rally en zijn prijs in ontvangst mocht nemen aan de oevers van Lac Rose, nabij Dakar.

Met de concept Lac Rose wil BMW laten zien wat er qua customizing allemaal mogelijk is met de R nineT en deze creatie laat zien dat je daar best ver in kunt gaan. De Lac Rose is geïnspireerd op de BMW die de Parijs-Dakar Rally in 1985 won en is dan ook opgebouwd om er offroad goed mee uit de voeten te kunnen. Het windscherm met daarachter het typische rally-dashboard, hoog spatbord, grote tank en het kleine zadel moeten herinneringen oproepen aan de BMW GS motoren van weleer en een langere veerweg in combinatie met spaakwielen voorzien van (semi) noppenbanden moeten zorgen voor de offroad rijeigenschappen.

Of de Lac Rose de conceptfase ooit zal ontgroeien zal de tijd uit moeten wijzen. Vooralsnog zullen we het met de foto’s moeten doen.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief