Binnen 3 dagen 28.000 euro voor hartoperatie motorschrijver Paul van Hooff

Paul van Hooff, de in de motorwereld bekende schrijver van avontuurlijke motorreisverhalen en roman De Coureur, kan zijn tweede hartoperatie in Bolivia ondergaan. Het daarvoor benodigde geldbedrag is binnen nadat een crowdfundingsactie in drie dagen de benodigde 28.000 euro opleverde. Van Hooff werd vooral bekend na diverse wereldreizen op een Moto Guzzi V7 uit 1975, waarbij hij zijn rauwe avonturen onderweg uiterst kleurrijk beschreef. 

Enige tijd geleden vertrok Paul naar Bolivia, om daar voor zijn jonge tweelingzoons te zorgen. Vorige week kreeg hij daar een hartinfarct, waarna een ambulancerit van 7 uur een zware operatie voor twee stents volgden. Punt was wel dat dergelijke operaties door de patiënt betaald moeten worden. 

Een door Paul’s broer opgezette crowdfunding ging al snel viraal onder de Nederlandse motorrijders, waarop in no-time het eerste doel van € 23.000 werd gehaald. Hiermee kon de eerste, reeds ondergane operatie worden betaald, maar ook de nog noodzakelijke tweede operatie, die pas zou volgen na betaling van de eerste. Daarna bleek dat er na die operatie ook nog veel dure medicijnen nodig zijn, waarop het doel werd verhoogd naar 28.000 euro, wat ook in no-time werd behaald.

Ondanks het behalen van het doel, geldt wel dat Van Hooff elke extra steun zeer goed kan gebruiken. Als eerste zal hij de tweede zware operatie moeten ondergaan, maar daarnaast is het ook zo dat zijn avontuurlijke leven en daarbij behorende keuzes niet voor enorme financiële reserves hebben gezorgd. Oftewel: meer donaties blijven uiterst welkom.

Update 23 februari: Paul’s broer Peter laat ons weten dat Paul nog erg zwak is, waarbij het niet helpt dat hij corona heeft gekregen na de operatie. Daarbij heeft de dokter gezegd dat Paul vanaf nu ‘hartpatiënt’ is, wat een verandering van levensstijl zal moeten betekenen, waarbij medicijnen altijd een rol blijven spelen. Voorlopige plan is nu om hem aan te laten sterken, waarna binnen 8 weken de tweede operatie voor de derde stent moet volgen. De familie is natuurlijk enorm blij met de enorme stroom aan donaties en is vooral zeer dankbaar voor de solidariteit die motorrijders hebben laten zien. Het idee is om de crowdfunding tot Paul’s verjaardag op 19 maart open te houden, want de langdurige zorg en medicijnen zijn toch weer meer dan verwacht. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief