Bimota KB4 Concept met Kawasaki motorblok

Eerder wisten we als Nieuwsmotor.nl al te melden dat Kawasaki het Italiaanse Bimota heeft gekocht onder de naam IMI. Eerste wapenfeit van deze samenwerking was een Bimota-variant op de Kawasaki Ninja H2, aangekondigd tijdens de EICMA 2019.

Op dit moment heeft Bimota op het eigen Youtube kanaal en via Instagram schetsen vrij gegeven van een nieuwe motorfiets. De naam van dit nieuwe model: KB4. In jaren 70 is Bimota begonnen met de KB-serie onder de naam KB1. Ook deze werd aangedreven door een Kawasaki blok. In de jaren 70 werd er door Bimota voor de KB1 namelijk het toenmalige Z1000 blok gebruikt. Wanneer we nu naar de schetsen kijken, zien we duidelijk overeenkomsten met het huidige Z1000 blok. In de Kawasaki heeft dit blok een vermogen van 42 Pk en 111 Nm koppel. Qua geschiedenis zou het niet heel opmerkelijk zijn wanneer Bimota ook voor de KB4 dus gebruik gaat maken van het Z1000 blok. Of Bimota daarnaast wat aan de prestatie van het blok gaat veranderen is niet duidelijk.
Hier houden de overeenkomsten met de oude KB1 echter niet op. Ook de kleurstelling komt overeen, evenals de vormgeving van de kuip. Meest in het oog springen natuurlijk de gouden velgen en de flink gebolde ruit, die ook een knipoog zijn naar de KB1 uit de jaren 70. 

Uiteraard zijn er ook vernieuwingen ten opzichte van de KB1, zo is er op de schetsen duidelijk een schermpje als dashboard te zien. Mocht Bimota naast blok ook andere hardware van Kawasaki gebruiken, is het aannemelijk dat hier een TFT-display te zien is met uitgebreide mogelijkheden. Verder is op de vrijgegeven afbeelding te zien dat de Bimota KB4 gebruik maakt van Brembo remklauwen. Wanneer het productie model gepresenteerd wordt is niet nog niet duidelijk, de vrijgegeven video heeft enkel over: “komt binnenkort”.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief