Skip to main content

Bell Helmets Steve McQueen-replica motorhelm

Door een licentie van de erven-McQueen kan het Amerikaanse helmenmerk Bell Helmets motorhelmen en -kleding verkopen met de naam van “The King of Cool” erop. De eerste motorhelm binnen dit nieuwe licentiecontract is een Bell Custom 500 met de naam “Six Day McQueen”; een replica van de helm die McQueen droeg tijdens de inmiddels historische Six Day Trial in 1964.

“Bell is verheugd om bij deze iconische helm samen te werken met de McQueen-erfgenamen”, aldus Simon Fisher, manager bij Bell Helmets. “Als helmpionier is het logisch dat Bell samenwerkt met de McQueen Estate om de Six Days-geest van de jaren 60 terug te brengen. Deze samenwerking viert de gouden eeuw van motorrijden die Steve McQueen en Bell hebben opgebouwd.”

Six Day McQueen replica van Six Day Trial 1964.

Bell zal een replica van de helm van Steve McQueen op basis van het Bell Custom 500-model gaan verkopen, in een blauw-witte kleurstelling met rode strepen en de naam “Steve” achterop. Dit is een reproductie van de helm die Steve McQueen tijdens de Six Day Trial in 1964 droeg.

Bell Custom 500 Six Day McQueen adviesprijs : € 299,95

Bell helmets Steve Mcqueen replica motorhelm action

“Mijn vader hield meer van motorfietsen dan van wat dan ook”, aldus Chad McQueen, de zoon van Steve McQueen. “De meeste van mijn jeugdherinneringen met mijn vader gaan over motorfietsen. We hielden ervan om samen eindeloze ritten te maken en ik ben heel blij om te zien dat dit model weer tot leven is gewekt, aangezien mijn vader en ik altijd  helmen droegen. Het is prachtig om de passie van mijn vader voor motorrijden en zijn rol als ambassadeur voor offroad motorrijden zo te herdenken, mijn kinderen en ik kunnen niet trotser zijn op deze samenwerking”.

“Motorrijden maakt al lang deel uit van het erfgoed van McQueen”, zegt Steve’s kleindochter Molly. “Er zijn zoveel iconische afbeeldingen die verband houden met het verhaal van mijn grootvader, waaronder motorfietsen. Dit is een speciale gelegenheid om zijn nagedachtenis te eren door middel van een passie die zo diep verbonden is met wie hij was.”


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws