Skip to main content

België verhoogt aantal flitsers en trajectcontroles fors in Wallonië

De Waalse overheid van België gaat dit jaar 167 extra flitspalen en een aantal nieuwe trajectcontroles installeren. De nieuwe flitspalen komen voornamelijk op drukke invalswegen van steden en gemeenten en op doorgaande wegen richting autosnelwegen, aldus Sudpresse. Van de 167 nieuwe flitsers zijn er de afgelopen maanden al 59 geplaatst, voor het einde van het jaar moeten er daar nog 108 bijkomen. Daarnaast wordt er gesproken over 20 nieuwe trajecontroles en een aantal extra roodlichtcamera’s. 

Volgend jaar zullen er hiermee 436 snelheidscamera’s op de Waalse wegen staan, waarmee het Franstalige deel van België in 2020 ongeveer 120 flitspalen per miljoen inwoners heeft. In Vlaanderen zijn er dan “maar” 260 autmatische snelheidscontrolers per miljoen inwoners.

Een woordvoerder van VIAS (Belgisch instituut voor verkeersveiligheid): “De camera’s worden vooral op de belangrijkste toegangswegen in de gemeenten geplaatst. Zo komt er een camera op de weg tussen Saint-Hubert en Rochefort en op de Avenue Reine Astrid (N62) in Spa. Verder komen er camera’s op doorgaande routes, zoals de N25 naar de E411 (bij Waver, onder Brussel)”.

Foto: Sensys Gatso

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws