Skip to main content

ACEM onderzoekt eCall op motoren

ACEM, de Europese associatie van motorfabrikanten heeft bekend gemaatk dat het gezamelijk de mogelijkheden gaat onderzoeken om een eCall systeem te integreren in motorfietsen. Dergelijke eCall technologie zorgt ervoor dat er na een ongeval, al dan niet automatisch contact gelegd wordt met hulpverlenende instanties. In auto’s worden zulke systemen al enige tijd toegepast en wordt het inbouwen van automatisch opererende eCall systemen in nieuwe auto’s per 2018 verplicht.

In het I_HeERO project onderzoekt een werkgroep specifiek voor motorfietsen en andere “Powered-Two Wheelers” wat de eisen zijn aan zulke eCall systemen. Diverse stakeholders zijn in het project vertegenwoordigd, waaronder BMW Motorrad, die recent hun eerste versie van e-call voor motorfietsen introduceerde , Honda, KTM, Piaggio en Yamaha. Voor het project worden databases geanalyseerd die informatie bevatten van echte ongevallen, met als doel het definiëren van de functionele en hardware voorwaarden om een dergelijk systeem begrijpelijk te maken voor iedereen in alle gevallen. Bovendien wordt er gestreefd naar een zo min mogelijk complex systeem wat daarnaast ook voldoende draagvlak zal hebben in de markt en bij consumenten.

Survey
Om inzicht te krijgen in de mening die motorrijders hebben bij dergelijke systemen heeft het I_HeERO project een Europa brede survey uitgeschreven die open staat tot eind juli. Een eerste survey in een beperkt aantal landen heeft ruim 1000 ingevulde vragenlijsten opgeleverd, waarvan de data op dit moment geanalyseerd wordt.De vragenlijst is beschikbaar in 6 talen, waaronder Engels, Frans en Duits en is via de volgende link te benaderen: http://iheero.hreconnect.eu/s/A3C01/

Bron: ACEM
Foto: BMW Motorrad

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws