Skip to main content

37.000 bezoekers vieren 100ste verjaardag BMW Motorrad in Berlijn

De 21ste BMW Motorrad Days van dit jaar stond volledig in het teken van de 100ste verjaardag van BMW Motorrad. Van 7 tot 9 juli trokken 32.000 fans van over de hele wereld naar de Motorrad Days zelf en nog eens 5000 bezoekers bezochten het Pure&Crafted Festival in de Duitse hoofdstad dat tegelijkertijd plaats vond op 7 en 8 juli.

Fans kwamen met en zonder motor, niet alleen uit Duitsland en de buurlanden, maar uit meer dan 60 landen in totaal. Terwijl er zoals gewoonlijk veel bezoekers uit Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk kwamen, trokken de tweede BMW Motorrad Days in Berlijn ook veel gasten uit de regio Berlijn-Brandenburg.

Uitgebreid Programma

Het uitgebreide BMW Motorrad Days-programma was verdeeld over vijf verschillende locaties waar bezoekers het volledige aanbod van het merk konden ervaren. In de hallen en Summer Garden van Messe Berlin was veel te beleven: naast shows in de originele Motodrom konden bezoekers unieke custom bikes bewonderen in de Heritage Area. Naast diverse stuntshows, motorrijden zonder rijbewijs, een kinderprogramma en allerlei andere activiteiten stond natuurlijk de BMW Motorrad merkbeleving centraal, met meer dan 60 nieuwe motormodellen, accessoires, een grote fanshop en meer dan 30 internationale reis-, trainings- en proefritpartners. Naast Rent A Ride, Fuel for Life, de BMW Motorrad International GS Trophy en BMW Group Classic waren er ook presentaties van tal van andere internationale exposanten en partners.

Ter gelegenheid van het jubileum konden bezoekers van de BMW Motorrad Days zich vergapen aan een speciale tentoonstelling met motorfietsen en haar belevingswerelden gewijd aan elke decennia van de 100-jarige geschiedenis van het bedrijf, terwijl in de BMW Motorrad-fabriek in Berlijn Spandau bezoekers met eigen ogen konden ervaren hoe BMW-motorfietsen tot leven komen.

Activiteiten voor BMW GS- en S1000 modellen

BMW Motorrad bedacht speciale activiteiten voor fans van BMW GS-modellen. Naast het aanbieden van enduro-trainingen en begeleide offroad-tochten door het prachtige landschap van Brandenburg, werd het terrein van MCC Schenkenhorst omgetoverd tot the-place-to-be voor de internationale BMW GS-gemeenschap. Dit was ook de locatie voor de internationale kwalificatieronde van de BMW Motorrad International GS Trophy 2024 die in Namibië wordt gehouden.

Op de Spreewaldring, een racecircuit met een lengte van 2,7 km en 10 meter breed, konden bezoekers onder professionele begeleiding van ervaren instructeurs met de nieuwste BMW S 1000-modellen rijden.

Pure&Crafted Festival

Parallel aan de BMW Motorrad Days kwamen 5000 muziekliefhebbers aan hun trekken op het Pure&Crafted Festival dat voor het eerst in 2015 gehouden werd op initiatief van BMW Motorrad. Nu gevestigd op een perfect op maat gemaakte locatie, het Napoleon Komplex, in het stadsdeel Friedrichshain-Kreuzberg. Op het festival konden fans opnieuw genieten van een kenmerkende mix van muziek, motorcultuur en lifestyle.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws