Skip to main content

2024 Triumph Daytona 660 onderweg

Triumph

Met een video en een paar foto’s kondigt Triumph de komst van een nieuwe sportieve 660 aan. De afgelopen jaren is bij elke presentatie van het Britse merk de standaardvraag waar de Daytona blijft, met de komst van de 660 wordt die vraag nu deels ingelost.

De feiten zijn als volgt; Triumph Motorcycles heeft een aantal teasers geplaatst van een “volledig nieuwe motor”, met als onthullingsdatum 9 januari 2024 om 13:00 uur. Op de foto is de typeaanduiding “660” te zien en de foto komt uit een map die op de Triumph-webserver “roadsters-supersports/my24/coming-soon-660” heet.

Medium supersport

Daarnaast is er een donkere afbeelding, waarbij een beetje extra belichting duidelijk een ‘milde’ supersport toont, vergelijkbaar met modellen als de Yamaha R7, Aprilia RS660, Suzuki GSX-8R en Kawasaki Ninja 650. Grote verschil met al deze andere medium-supersports is dat ze allemaal een paralleltwin hebben, waar de Triumph 660 een driecilinder krijgt.

Reken dus op de komst van een Daytona 660 met de soepele driecilinder uit de Trident 660, goed voor 81 PK en 64 Nm, met een rijklaar gewicht rond de 193 kilo. De vering zal ook hier weer van Showa komen en de remmen van Nissin.

Echte Daytona?

De vraag is en blijft ook daarna nog steeds, wanneer de ‘echte’ Daytona terugkomt, dus de gekuipte supersport-versie van de huidige Street Triple 765. Die ontbreekt namelijk steeds opvallender, sinds Triumph zowel in de Moto2 als in het WK Supersport aantreedt met een niet-bestaand model.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws