2022 Moto Guzzi V100 Mandello onthuld

Na een periode van geruchten en spyshots onthult Moto Guzzi vandaag de V100 Mandello, een volledig nieuw sportief toermodel. De presentatie ervan valt samen met het bericht waarin Moto Guzzi een grote verbouwing van haar fabriek in Mandello del Lario aankondigt, waardoor het vooral nog meer een verzamelplek voor fans moet worden. De naamgeving van de nieuwe motorfiets heeft vooral te maken met het 100-jarig bestaan van de Italiaanse motorfabrikant, sinds 2004 overigens als dochterbedrijf van Piaggio. 

Officieel wacht Moto Guzzi met de volledige technische presentatie, maar in de vrijgegeven beelden zijn al veel details te zien. Natuurlijk is de basis de 853 cc dwarsgeplaatste V-Twin, het enige motorblok van Moto Guzzi op dit moment, die verder gelijk lijkt aan die in de V85TT, V7 en V9; de drie huidige modellen van Guzzi. In de versie die nu in de V85 wordt gebruikt levert dat blok 76 PK en 82 Nm. Verder zijn de enkelzijdige swingarm voor het achterwiel, het TFT-kleurendashboard en de radiaal geplaatste Brembo remklauwen zichtbaar, net als de grote uitlaat aan de rechterzijde. Het windscherm is verstelbaar, wat ook geldt voor een deel van de kuip, waarmee deze dynamische aerodynamica tijdens het rijden aangepast kan worden. 

Er zijn twee kleurstellingen de eerste is natuurlijk rood, maar de twedede opvallend groen met grijs, waarbij opvalt dat de voorpoten goudkleurig zijn en ook de veer van de schokdemper geel, wat kan duiden op een luxere versie met Öhlins vering. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief