Skip to main content

2021 Kymco driewieler B-rijbewijs motorscooter onderweg

In een nieuwe video toont de Taiwanese scooterfabrikant Kymco zeer duidelijk beeld van een nieuwe driewielige motorscooter, waarmee het merk de strijd aan wil gaan met de Piaggio MP3, Peugeot Metropolis en Yamaha Tricity 300. Op al deze motorscooters mag met een autorijbewijs gereden worden. De gebruikte kanteltechniek lijkt daarbij het meest op het systeem van Yamaha, met een dubbele vorkpoot aan elke binnenkant van de voorwielen. Kymco liet in 2017 al een prototype van een dergelijk model zien met de naam “CV3”, maar dat was toen nog voorzien van een dak, zoals op de BMW C1 en Benelli Adiva uit het verleden. Motorisch gezien zou het motorblok van de AK550 voor de hand liggen, de tweecilindermotor daarban levert  53 pk en 56 Nm. 

In een andere video laat Kymco ook een ‘adventurescooter’ zien, waarmee mogelijk de strijd met de Honda XADV zal worden aangegaan. Op 26 november presenteert Kymco haar volledige 2021 line-up. 

UPDATE – Kymco heeft nu alle gegevens van de nieuwe CV3 als 2021 model bekendgemaakt. Link: https://www.nieuwsmotor.nl/motornieuws/25752-2021-kymco-cv3-driewieler-concurrent-voor-piaggio-mp3 

 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws