Skip to main content

Indian Motorcycle onthulde gisteren de 2021 Chieftain Elite, vooralsnog zal de gelimiteerde grote bagger van Indian niet naar Nederland komen. Om het 120-jarig bestaan van Indian Motorcycle te vieren zullen er wereldwijd 120 exemplaren geproduceerd worden en is de Chieftain Elite hiermee het meest exclusieve model in de line-up. 

De Chieftain Elite is custom geïnspireerd en komt in een two-tone (twee kleurige) lak, Thunder black vivid crystal met Carbon crystal. Het motorblok en de logo’s (badges) krijgen meer donkere accenten. De lak ondergaat bij het aanbrengen een 24-uur durend proces om het gewenste resultaat te krijgen. De Chieftain Elite is iets verlaagd en samen met een 19 inch voorwiel en (half)open voorspatbord moet dit bijdragen aan het ‘custom’ idee.

“We hebben de Chieftain Elite ontworpen voor motorrijders die de aandacht willen trekken en willen opvallen zonder in te leveren op prestaties of comfort”, zegt Reid Wilson, Vice President van Indian Motorcycle. “De aandacht voor detail en het vakmanschap van wereldklasse van de motorfiets is ongeëvenaard, terwijl zijn extreme exclusiviteit hem tot iets heel speciaals maakt om te bezitten en te berijden.”

De 2021 Chieftain Elite is standaard uitgerust met volledige LED-verlichting, een getint windscherm met drukknopbediening, ruime aluminium vloerplanken en een geïntegreerd 400-watt PowerBand-audiosysteem. Verder is er  ABS, sleutelloze ontsteking, bandenspanning controle en op afstand vergrendelbare zijkoffers met meer dan 18 liter opbergruimte. Het dashboard is voorzien van zeven-inch Ride Command infotainmentsysteem met Apple CarPlay, dat zorgt voor een eenvoudiger, meer gepersonaliseerde bediening van muziek, navigatievoorkeuren en informatie over mobiele apparaten.

Het geheel wordt aangedreven door Indians Thunderstroke 116cu (1901cc) met 171Nm koppel. De achterste cilinder kan zichzelf uitschakelen bij zeer lage snelheden in traag verkeer, dit moet de rit comfortabeler maken. Ook zijn er drie rij-modi, Tour, Standard en Sport, hiermee kan het gasrespons aangepast worden.

De Chieftain Elite zal alleen leverbaar zijn in onderstaande landen:

○ Tsjechië
○ Frankrijk
○ Duitsland
○ Noorwegen
○ Midden-Oosten

Navraag bij Indian Benelux leert dat er voor Nederland voorlopig geen exemplaren beschikbaar zijn

 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws