2021 Harley-Davidson Sportster: watergekoeld Revolution Max motorblok

Nadat Harley-Davidson recent liet weten dat de huidige Street en Sportster modellen motorisch geen upgrade krijgen voor EURO5 en dus vanaf 2021 niet meer nieuw verkocht gaan worden, blijkt de opvolger voor de iconische Sportster-range al klaar te staan. Harley kondigde eind vorig jaar immers niet alleen een aantal nieuwe modellen aan, maar liet daarvoor ook een nieuw, vloeistofgekoeld motorblok met de naam Revolution Max ontwikkelen. Nadat Harley onder leiding van een nieuwe CEO een andere route in sloeg, werd het stil rondom een aantal van de nieuwe modellen, maar de al gepresenteerde motorblokken (zie foto’s) komen alsnog goed van pas. 

Volgens Iwan Steiner, Country Manager van Harley-Davidson Motor Zwitserland, zal er met het nieuwe motorblok eerst een naked bike komen, waarmee dan logischerwijs de al aangekondigde Bronx bedoeld wordt. Ook de Pan America “Adventure‘ is nog onderweg, maar daarna is het, tegen het einde van 2021, tijd voor de nieuwe Sportsters, zo verklaart Steiner tegenover de Zwitserse motorwebsite Moto.ch. Daarmee ontkomt Harley niet langer aan het breed doorvoeren van vloeistofkoeling (“waterkoeling”), iets wat door hardcorefans lange tijd als onwenselijk werd gezien. 

Technische gegevens 
Eind vorig jaar presenteerde Harley-Davidson al uitgebreid beide motorblokken in een 1250cc en 975cc versie. Daar werd het blok als volgt omschreven: “De ‘V’-hoek van 60 graden van de Revolution Max-cilinders biedt de ruimte die nodig is voor dubbele gasklephuizen (…) Vloeistofkoeling van de motor zorgt voor een gecontroleerde motortemperatuur  (…) De Revolution Max-motor heeft ook interne balancering (balansas, Red.) (…) De 975cc-motor produceert meer dan 115 pk en meer dan 94 Nm aan koppel, terwijl de grotere 1250cc-motor meer dan 145 pk en meer dan 122 Nm produceert.”

 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief